Моята Голяма, Луда Българска Сватба – Покани за Шаферките

Ще се омъжвам!

…и това може да не е новина за много от вас, които следят блога и инстаграма ми, тъй като предложението на годеника ми дойде преди около година – време, през което щастливо се моткахме, но май вече трябва да се захванем с планирането.

Честно казано, нямам никаква идея как се организира сватба. Очевидно, защото не съм се омъжвала преди! Така че започнах да чета, да пин-вам неща в Пинтерест и така стигнах до заключението, че трябва да си поканя шаферките подобаващо (а, не само – Ей, ще ми бъдеш ли шаферка, ОК, супер!). 9483984937498 Гугъл търсения по-късно и 97493738378 часа, прекарани в Амазон, etsy и eBay, най-накрая знаех какво искам за момичетата ми!

Да започнем с прекрасната ми малка шаферка Amelia-Rose (както може да видите от снимката). Тя ш момента е на 9 месеца, но докато дойде сватбата, вече ще е достатъчно голяма, за да тича наоколо в сладка кукленска рокля. За нейната покана избрах  плюшено мече с персонализирани тениска и надпис на торбичката. Към този момент опаковката беше по-впечатляваща за Амелия, но да речем, че това е било положителен отговор на въпроса ми!

It is a Mells World flower girl invitation amelia-rose teddy bear

А, колкото до големите шаферки…исках да направя подаръчни пакети за всяка една от тях, така че прекарах доста време да прочувам различни опции. Искаше ми се да взема неща, които ще харесат и ще използват, затова се насочих към по-практични покупки, а не типичните подаръчни кутии, които ще се изхвърлят на втория ден. Поръчах красиви бели кутии тип кошница (суууупер съм в обясненията…!) от тук , които ще момичетата ще могат да използват за съхранение на различни неща по-късно. Къде ли не търсих в България, никъде не намерих същите, даже питах в една от Фейсбук групите с бъдещи булки, момичетата дадоха всичко от себе си да помогнат, но не успяхме да намерим точно това, което ми трябваше.

It is a Mells World Bridesmaids Box Invitation Purple Ribbon

Очевидно, панделката, която избрах, трябваше да бъде лилава и си я поръчах от тук, с нея затвори кутиите и се опитах да направя хубава ДЖУФКА! (честно, по-лесно ми е да махна тумор от котка, отколкото да вържа тая украса прилично).

Продължавайки с лилавата тематика, предупредени сте, че всичко в този пост ще е розово и лилаво, вътре в кутиите сложих лилава накълцана хартия (?!??!?! който иска да ми преведе shredded paper адекватно, ще получи едно кафе от мен!).

За всяка шаферка поръчах платнена торбичка с надпис, което ми се видя като практичен подарък, който може да използват както на сватбения ден (все някъде трябва да се сложат тези резервни обувки), а и след това, когато ходят на пазар.

It is a Mells World Bridesmaids Box Invitation Moet Champagne Flute sparkle purple

За всичките шаферки и за кумата (може да направя отделен пост за нея по-нататък) поръчах персонализирани чаши за шампанско – с повечето от тях успяхме да отпразнуваме поканата на момента и да “дзън”-нем с шампанското, но и ще ги ползваме за снимките преди сватбата (момичета, ако четете това, а имайте късмета да не го 😉 , някак трябва да опазите тази стъклария!).
Трябва да призная, че съм много впечатлена от качеството и изработката на чашите – поръчах ги от  SuperNova Bling. Доставиха ги също страшно бързо (тук да вметна, че живея в Англия, ако някой е изпуснал нишката на историята).

It is a Mells World Bridesmaids Box Invitation Moet Rose Mini Purple Champagne PersonalisedGlass

Чашите за шампанското са супер, но нещо трябва да се пие от тях! Ако искате да направите нещо подобно за своите шаферки, но в по-икономична версия, имайте предвид, че има достатъчно избор от газирано вино и просеко. Аз, обаче, реших да се придържам към класиката и избрах шампанско. Дали Moët & Chandon е най-доброто? Не знам. Но бяха единствените, които правят розé в  малки бутилки. Тъжното е, че явно вносителите са решили, че не са необходими на българския пазар и пак трябваше да си ги телепортирам от Англия.

It is a Mells World Bridesmaids Box Invitation Moet mini rose champagne purple personalised glass team bride hair band bridesmaid planner

Заедно с всичко останало, в eBay намерих тези симпатични ластичета за коса с надпис “Team bride”, а на опаковката пише “To have and to hold…your hair back…”, как да не ги вземе човек?!

За една от шаферките ми взех органайзър? Планер? Тефтер? Сещате се! Тъй като тя е най-организираната от всички ни и нейна работа ще е да вкарва в правия път нашата друга неорганизирана (но много любима! 😀 ) приятелка, за да не забрави половината неща за Деня.

Стигаме и до веселата част. Исках самите покани да не са типичното “Ще ми бъдеш ли шаферка?” послание, а да е нещо по-забавно и закачливо. Така си намерих един прекрасен сайт, който предлага ИЗКЛЮЧИТЕЛНО разнообразие на всякакви картички – Zazzle.

It is a Mells World Bridesmaids Box Invitation you helped me through all the frogs now help tie down the prince invite

Избрах различна картичка за всяка една от тях, така че слагам снимки на някои. Качеството е страхотно и доставката беше много бърза.

It is a Mells World Bridesmaids Box Invitation Invite I promise no ugly dress if you say yes

Сега, след като всичките ми момичета от Отбора на Булката казаха “ДА” на предложението ми, е време да започне планирането на сватбата!

Би ли ви било интересно да четете постове за процеса на организация? 🙂

Mells x

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s