The Tall TAG || Как е времето там горе?

Привет на всички!

Надявам се лятото да върви прекрасно за всички ви, вече сме около средата му, а аз реших да направя ТАГ, който няма абсолютно нищо общо със сезона…но ми трябваше встъпителна реплика.

IMG_2171 copyПреди няколко седмици…дни? Губя представа за времето. Та, по някое време пуснах снимка в Инстаграм, коментирайки, че да си висока означава да се примириш, че дългите рокли рядко ще ти стават. Няколко момичета ми отговориха, че имат същия проблем като мен, а пък в началото на месеца с Венелина от Surely a MakeUp Addict си коментирахме, че трябва да направим подобен пост…та, ето ме и мен, създавам този таг и първата, която предизвиквам да го попълни,  е именно Вени. От там нататък разчитам на всички вас да го популяризират и да го споделят с високите блогърки (и не-блогърки, разбира се!), които познават, и да видим кой какво има да каже по въпроса 🙂

Да си висока дама е доста интересно преживяване, имащо своите негативни и позитивни страни, както всичко. Сега, обаче, няма да се впускам в размишления по темата в този пост, но ако бихте искали да напиша отделна статия по въпроса с “tall girl problems”, кажете ми!

Да започваме с въпросите!

 1. Естествено, първият въпрос ще е класически – Колко си висока?
  По официални измервания аз стърча с внушителните 185см.
 2. Бързо ли израстна, или винаги си била висока?
  Аз упорито си бях най-високата в класа. Никога не съм била нисичка сред връстниците си и не съм имала някакъв фрапиращ момент на издължаване.
 3. Кой е бил момента, в който си била най-горда от височината си?IMG_2178
  Не знам дали това е бил най-значимият момент, не мога да си спомня, но най-скорошният беше докато пробвах сватбени рокли – ИЗНЕНАДВАЩО всички рокли ми бяха с перфектната дължина и безпроблемно се разхождах с тях, въртейки се из салона, докато другите булки се спъваха и едва се придвижваха с техните.
 4. Кое за теб е най-досадното нещо, когато си висок?
  Аз бих казала, че е неспособността да си намирам лесно дълги панталони, поли и рокли. Напоследък пазарувам онлайн от Tall колекциите на различни марки, ни преди време си спомням, че бях прекарала 2-3 години в опити да си намеря дълъг черен панталон. Същото беше и с дънките, убиваше ми се всякакво желание, тръгна ли на пазар, защото всичко беше произведено за хора с 15см по-къси крака от моите.
  Също така не помагат и периодичните болки в кръста, от които не можем да избягаме!
 5. Имаш ли моменти, в които съжаляваш, че си толкова висока и иска ли ти се да си по-ниска?
  Трябва да си призная, че често ми се случваше преди, но от години изобщо не ме тормози височината ми, напротив – страшно й се радвам. Мисля, че в един момент в гимназията просто надраснах (ха!) цялата си несигурност, теглих една на всички, които ми се подиграваха за височината ми и си обух високите токчета. И в този ред на мисли с токчетата…
 6. Носиш ли високи токчета и как се чувстваш с тях?
  Аз с удоволствие си нося дори и 11см токчета, на които се чувствам прекрасно. Даже всеки път като си избера много високи обувки отивам да се меря с половинката с идеята, че ще съм го достигнала на височина, но все не успявам. Тук трябва да вмъкна, че именно той ми дава изключително много от увереността, която имам по отношение на височината си – ако някоя от вас е с мъж, който е по-нисък от нея, но това не го притеснява – браво! Изключително много смелост се изисква за това. Аз лично не съм имала проблем да излизам и с по-ниски от мен мъже, но съм имала случаи, в които са ми се сърдели, че съм си купила обувки с ток. Именно затова смятам, че огромна роля влияе и човекът до теб – моят ме окуражава да си нося токчетата и да си стърча до него, а аз имам на доста платформи да се качвам докато го достигна.
 7. Кое е любимото ти място за пазаруване на дрехи?
  IMG_2206aКакто вече споменах, да си висок идва с неудобството да не можеш лесно да си намираш дълги панталони, рокли и поли. Моите любими места, от които пазарувам дрехи, които да ми стават, са New Look и Asos. Размерите си отговарят на реалността и качеството е страшно добро – имам дрехи от New Look, които съм купувала преди 4-5 години и са все още перфектни!
 8. Кое е най-хубавото нещо, което някой е казвал за височината ти? (Оставяме най-лошото, защото всички сме чували прекалено много такива!)
  Мисля, че най-запомнящото се окуражаващо нещо, което ми е казвал някой, е по-скоро едно възклицание от напълно непозната дама в магазин – “Damn, so tall and wearing heels?! You go girl!” 😀
 9. Ти ли си най-висока сред групата си от приятели?

  Аз трябва да си призная, че дълго време стърчах доста над всичките си приятелки, но напоследък не се чувствам чак толкова фрапиращо висока, когато съм в обкръжението на приятелките ми тук (Англия) – не, защото всички хора тук са високи, а защото просто една от най-близките ми приятелки, Джесика, е висока почти колкото мен, както и сестрата на половинката. И, макар че и в България познавам няколко дами, които са с близка до моята височина, трябва да призная, че все още не съм се запознала с по-висока.

   

 10. Кои са най-честите въпроси, които ти задават по отношение на височината?
  При мен сигурно са “А, колко е висок приятелят ти?”, защото виждат, че на снимките той е доста по-висок от мен, “Можеш ли да носиш токчета?” и “Не си ли удряш главата във вратите?”… последното, знаем, е неизбежно 😀

 

За сега се ограничавам само до 10 въпроса, добавяйте, ако бихте искали, още! Ще се радвам да видя и вашите отговори, пък и да видим – колко от нас стърчат над тълпата 😉

И като за финал, не забравяйте – колкото и да сте високи – 140 или 190см, вие сте прекрасни каквито сте!

Mells x

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s