Кафето – движещата сила на блога

“Зад всяка преуспяла жена стои огромно количество кафе.” – Стефани Пиро

Зад всеки амбициозен блогър – също 😀
Тази седмица ще си говорим за кафе и мястото му в ежедневието ми като ветеринарен лекар и бюти блогър.

Преди години изобщо не обичах кафе и не си представях, че някога ще го пия с удоволствие. В гимназията, обаче, малко по малко, започнах да откривам добрите страни на ароматната напитка, а през 6те ми забавни години в университета кофеинът се лееше вече волно из вените ми.

Нещата не са се променили особено и в момента – не ми е разрешено да пия повече от чаша кафе на ден (добре, де, не ми е разрешено да пия повече от 3-4 чаши на седмица, но няма да си признаваме, че се случва и да пия повече от една на ден…), но пък ах, тази чаша! Денят ми обикновено протича така – ставам около 7:00 (6:30-7:30 е обикновено интервалът, но дневната ми рутина е предмет на един съвсем различен пост), приготвям се и отивам на работа, като в клиниката съм около 8:40, правя си кафе и сядам да наваксам с непрочетени имейли, постове и снимки в инстаграм докато стане време да отворим вратите.
За разлика от повечето хора, кафето си не пия веднага след събуждането, а чак като стигна на работа. Същото е и през уикенда – ако пия кафе, то ще е късната сутрин (за брънч, ‘дето му се вика!). Просто така успявам да му се зарадвам повече и наистина да оценя действието му.
watermarked-IMG_1752
Обикновено след тази сутрешна чаша кафе ме чака 10 часов работен ден, в който никога не знам какво ще се случи и какво нещастно животинче ще влезе през вратата, така че, разбирате, изисква се от мен да съм адекватна. Когато съм си вкъщи, пък, обичам да си изпия спокойно кафето, да се приготвя за каквото ще правим през деня, и чак тогава да се захвана със задачите.
Не е и необичайно да пия кафе в късния следобед, тъй като не съм установила да ми пречи на съня вечер – ако ми се спи, няма сила, която да ме накара да стоя будна! В този ред на мисли, преди години в университета ни бяха казали, че кафето действа стимулиращо само на определен процент от хората, а останалите може даже да ги приспива. Не съм напълно сигурна в коя група попадам аз, но обичам кафе, обичам аромата му, обичам вкуса му и го свързвам с това време от деня, в което имам време за мен.
watermarked-IMG_1755

Миналия месец от Martines Caffe бяха така мили да ми изпратят два от техните продукта, които се оказаха доста добро попадение и реших, че е време отново за статия, която не е изцяло за козметика (предишни такива са “Защо всеки има нужда от чифт гумени ботуши” и “iPhone 7 through the eyes of an Android user”).

Martines Caffe е компания, основана през 2005 като търговска фирма, а през 2008 започва да се занимава с печене и пакетиране на кафе, като в началото на годината стартира напълно обновения си онлайн магазин за кафе, консумативи и аксесоари, където могат да се намерят и двата продукта, които аз опитах.
watermarked-IMG_1729
Първо посегнах към атрактивно изглеждащото “Перу-Чанчамайо”, което произлиза от едноименната долина, 100% Арабика е и трябва да призная, че е моят любимец. Има много мек вкус, прекрасен, по-скоро сладък аромат и спокойно бих могла да го пия и без захар, тъй като е изключително приятно. Още със смилането (специално си го избрах да е на зърна, тъй като обичам аромата на прясно смляно кафе) кухнята ми ухаеше прекрасно! Това със сигурност е моят избор за уикендите вкъщи, когато ти се ще да поседнеш с чаша кафе и да почетеш книга, да изгледаш някой филм…или пък да наваксаш в Инстаграм и Фейсбук…общо взето, искаш да ти е уютно!
watermarked-IMG_1769

Другият пакет е кафе “Мартинес Еспресо Д’оро”. Тъмно. Силно. Наситено! И тъй като няма как да го опиша по-добре от създателите му – “съчетава сладостта на карамела и леко-киселия привкус на кайсии”. Този избор би бил прекрасен за истински пристрастените към класическото еспресо кафелюбители. Ободрява на секундата и, ако кафе можеше да се влива венозно, това щеше да е изборът ми!
watermarked-IMG_1742

И двата продукта ми допаднаха изключително много и определено ги препоръчвам, ако искате да опитате ароматно и качествено кафе.

А вие какво предпочитате да пиете сутрин? 🙂

Mells x

DISCLAIMER: ПРОДУКТЪТ Е ПРЕДОСТАВЕН ЗА ТЕСТВАНЕ ОТ MARTINES CAFFE, НО СТАТИЯТА НЕ Е СПОНСОРИРАНА. ОПИСАНИТЕ ВПЕЧАТЛЕНИЯ СА ИЗЦЯЛО МОИ, ИЗГРАДЕНИ НА БАЗА ПОЛЗВАНЕ НА ПРОДУКТИТЕ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s