Гумени ботуши – всеки има нужда от чифт!

Открих удобството на гумените ботуши преди години, по време на грандиозното ми пребиваване в университета…а там минаваш през много неща.

Кал. Дъжд. Сняг. Ако трябва да си навън при животните – това е положението. Носила съм старите ми гумени ботуши при разнообразни метереологични условия – от студена зима до 45 градусова жега през лятото. Нито веднъж не съм съжалявала за избора си и постоянно ги държах в багажника на колата – не се знае кога ще ти потрябват!

Когато се преместих в Англия, имах доста ограничен багаж и гумените ботуши бяха изоставени. Но пък защо биха ми трябвали гумени ботуши в Англия, нали?!

Първият път, когато забелязах, че нещо липсва в гардероба ми, беше при едно много…много…МНОГО дъждовно пътуване до Шотландия и Lake District. Някои от вас може да са чули за един период на бури и наводнения в северозападна Великобритания през декември 2015 – за това става дума. Сменяйки два чифта ботуши, шляпайки с постоянно мокри чорапи, бях започнала леко да се съмнявам в избора ни на дестинация.

Въпреки всичко, щастливо оцеляхме, все още с по 10 пръста на краката, и забравихме за студа и мокрото (доколкото може да забравиш за мокрото в Англия) до следващата зима. Този път си взехме дрон.

Оказа се, че за да летиш с дрон, трябва да си намериш доста уединена местност (хората са странни същества – било им се нарушавало личното пространство като летиш около тях с камера?!). Та, такива местенца обикновено се намират в гори/полета/паркове и т.н. И в повечето случаи включват локви. А, локвите са прекрасно нещо, ако погледнеш на тях от странато на голдън ретривър, а не на човека, миещ голдън ретривър след локвите. Но това е тема на друг блог…

Оцелявайки първата ни смела разходка с дрона, бях твърдо решена, че купувам гумени ботуши. И след кратко проучване се спрях на Hunter. Защото…ами, Hunter.
IMG_1314

Аз, като един умен и търпелив човек, очевидно нямах никакво намерение да отида до магазин на марката и да пробвам ботушите, а вместо това реших да ги поръчам онлайн. Голямо гадаене падна с размерите. Обикновено съм 41 (или 7 1/2 според английски стандарт), проверих отзиви и на теория би трябвало да отговарят доста добре. Въпреки това, обаче, реших да си поръчам размер 8 (иначе пухкавия топъл чорап как ще се събере?!). За мъжа вкъщи поръчах размер 13, който се оказа, че му е доста голям и го сменихме за 12. Моите, обаче, паснаха перфектно!

Защо, обаче, реших да избера Hunter при толкова много по-евтини опции?

Компанията е основана през 1856. Използват висококачествена естествена каучукова гума, а обувките им са водоустойчиви и гъвкави.Това означава, че освен много издръжливи, ботушите са и удобни за ходене. Освен това компанията работи с много благотворителни фондации и дарява част от приходите си. Произвеждат както работни обувки, така и по-актуални и универсални модели, които могат да се стилизират лесно в ежедневието. Общо взето, Hunter са на пазара от доста време и знаят какво правят. (Да си уточня – Hunter не спонсорират поста или покупките ми…за съжаление 😀 ).

Избрах да “инвестирам” в тези ботуши, защото не ми харесва идеята да трябва да купувам всяка година нови. Hunter са класика и няма да излязат от мода.

IMG_1364

Спрях се на Original Tall  Gloss Wellington Boots в цвят Ocean – ръчно изработени са и (очевидно) водоустойчиви. Освен това са и изненадващо удобни! Носила съм ги няколко пъти и смея да твърдя, че няма да сбъркате с тях, ако отивате на разходка в каквато и да е област, където настилката не е бетон. Аз си поръчах и чорапи от серията – в сайта в момента няма наличен моя цвят (Olive), но има достатъчно други варианти. В България марката също се продава в онлайн магазините – аз намерих моя модел в сайта на Fashion Days, макар и различен цвят. В Secret Zone и MyMall пък ги намерих на промоция.

Освен че може да нагазите в езеро, както виждате, тези гумени ботуши са и страшно лесни за почистване. В същото време пазят краката ви сухи и топли. А, ако не сте сигурни как да съчетаете облеклото си с подобни обувки, просто проверете в Pinterest. Подходящо е да ги носите с буквално всичко – почти никой не ми обърна внимание, когато подскачах с тях и дълга пола …

Така че хвърлете токчетата за неделната разходка и си взимайте гумените ботуши!
IMG_1334

П.П. Полата не е задължителна за разходките! 😉

Mells x

2 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s